8 utilizari neobisnuite ale fixativului

Utilizari neobisnuite ale fixativului
Fixativ

Fixativul este unul din obiectele nelipsite ale unei femei.

Femeile si fixativul sunt prieteni buni in zilele ploioase sau la evenimente importante cand coafura trebuie sa reziste si sa arate impecabil.

Fixativul a evoluat mult in industria cosmetica, astazi putand fi gasit in diferite variante si diferite intensitati.

Deoarece fixativul are un efct similar lacului, acesta poate fi folosit in ritualul de frumusete dar poate ajuta si in gospodarie.

Utilizari ale fixativului

1. Fixativul poate fi folosit la pieptanarea sprancenelor

Aplica o cantitate mica de fixativ pe

peria pentru sprancene si da-le acestora forma dorita.
Este o buna modalitate de a tine firele sprancenelor la locul lor pe tot parcursul zilei. Poti aplica fixativul pe sprancene si fara perie, cu ajutorul degetului, pornind de la coltul interior.

2. Fixarea machiajului.

Dupa realizarea machiajului aplica pe fata o cantitate mica de fixativ, de la o distanta de cel putin 20 cm. Aplicarea trebuie sa fie rapida si usoara, astfel incat sa nu se depuna o cantitate mare de produs pe fata. Acest truc va da machiajului tau o mai mare durabilitate.

3. Ascunde celulita.

Aplica spray fixativ pe zonele cu celulita, de la o distanta de 30 cm de piele. Acesta creeaza un efect de piele ferma, si in special atunci cand intri in contact cu apa. Acest truc este folosit pe marile podiumuri sau pentru dansatorii de la carnavaluri.

4. Fixeaza pielea fina a pantofilor.

Unii pantofi sunt realizati din piele foarte fina si fragila, care poate capata un aspect neplacut dupa frecare. O solutie a problemei este aplicarea de fixativ in zona in care materialul se misca in exces. Asigura-te ca aplici fixativul de la o distanta corecta, astfel
incat materialul sa nu fie udat.

5. Indeparteaza parul de animale de pe haine.

Aplica spray-ul fixativ pe un prosop, si apoi treci cu acesta peste hainele care au par de animale pe ele.
Parul din haine se va lipi de prosopul cu fixativ. Daca este nevoie, aplica de mai multe ori fixativ.

Important in utilizari ale fixativului este ca acesta sa nu se usuce pe prosop inainte de a fi aplicat pe hainele cu par.

6. Scoate petele de stilou

Pentru a indeparta petele de cerneala de pe haine, inmoaie haina in apa, apoi cu un prosop, pe care ai pulverizat fixativ, freaca usor pata. Aceasta se va transfera pe prosop.

7. Fixeaza un femoar

Daca ai probleme cu fermoarul unui rochiii sau al unor pantaloni, adica acesta aluneca foarte usor, fixativul este solutia. Lichidul acestuia mentine dintii fermoarului impreuna, si te ajuta sa eviti momentele jenante in locuri plublice.

8. Scoate petele de ruj

Aplica fixatix pe tesatura pana cand tesutul devine foarte umed, lasa timp de 3 minute si sterge cu un prosop. Rujul va fi indepartat cu ajutorul fixativului, iar hainele vor fi gata de spalarea obisnuita.

Ce faceti cand aveti un fixativ

Nu evitati sa gasiti utilitatea unui fixativ, in toate cazurile prezentate mai sus