Microsoft Teams nu mai termina bateria

Microsoft teams

Efectuarea de apeluri pe Microsoft Teams nu mai reprezintă un consum mare pentru computerul sau laptopul dvs., a susținut compania.

Software-ul de videoconferință necesită acum cu până la 50% mai puțină putere pentru a rula în timpul scenariilor „energy-intensive”, cum a fost cazul întâlnirilor cu mai multe persoane în ​​urmă cu 18 luni, a dezvăluit Microsoft.

Acest lucru se datorează unei serii de modificări și optimizări care ar trebui să însemne încetarea apelurilor video care consuma baterie, care îi pot lăsa pe interlocutorii de la distanță să-şi caute încărcătorul sau să fie forțați să dezactiveze sunetul.

Durata de viață a bateriei Microsoft Teams

„Una dintre provocările aduse de omniprezența Teams este nevoia de a crea experiențe echitabile într-un ecosistem de dispozitive Windows incredibil de divers”, a scris Robert Aichner de la Microsoft într-o postare pe blog, subliniind o serie de îmbunătățiri aduse din luna Iunie 2020.

Aichner a remarcat că mișcările ar trebui, de asemenea, să permită utilizatorilor de pe dispozitive low-end să aibă o experiență mult mai bună rulând Microsoft Teams, ceea ce înseamnă că nimeni nu ar trebui să renunțe brusc la apeluri și să se asigure că întâlnirile Teams sunt cât mai eficiente din punct de vedere energetic, indiferent de configurație.

Acesta a fost un proces lung, Microsoft continuând să optimizeze Teams, deoarece numărul de utilizatori a crescut mult în timpul pandemiei, pe fondul modului de lucru de la domiciliu.

Aceasta a inclus instrumente de optimizare a camerei pentru a reduce cerințele privind utilizarea video în cadrul întâlnirilor, cu modificări precum îmbunătățirea configurațiilor, reducerea complexității codului pentru expunerea automată, echilibrul de alb automat, conectarea automată, ceea ce duce la reducerea consumului de energie și îmbunătățiri ale stabilității și procese de detectare a feței.

Redarea Video in Microsoft teams

De asemenea, Microsoft a consolidat și îmbunătățit redarea video, în special în întâlnirile video cu mai multe persoane, unde diferiți participanți se pot alătura cu fluxuri video extrem de diferite din cauza hardware foarte diferite.

Acest lucru a însemnat inițial că un apel de nouă persoane folosind o rețea video 3×3 necesita nouă operațiuni distincte de randare, dar Microsoft a combinat fluxurile și le-a compus într-un singur videoclip, reducând semnificativ cerințele de putere pentru fiecare dispozitiv utilizat.

Mai recent, i-a fost de asemenea permis lui  Microsoft Teams să acceseze GPU-ul unui dispozitiv pentru a sprijini o performanță de randare îmbunătățită, care a fost extins recent și la previzualizarea video a utilizatorului.

Aichner adaugă că acesta nu este sfârșitul optimizării Teams, iar compania speră să continue să lanseze noi funcții și îmbunătățiri pentru ceva timp.