Patru moduri de a include migdale in dieta ta

Dieta cu migdale
Dieta cu migdale

migdale in dieta, beneficii

Iata de ce trebuie sa introduci migdale in dieta ta. O sursă de nutrienți și excelentă pentru sănătatea inimii, migdalele pot servi și ca aliment ideal de slăbit pentru cei care doresc să slăbească kilogramele și să adopte un stil de viață sănătos, o dieta adecvata.

Migdalele fiind bogate în fibre și proteine ​​ar putea ajuta la pierderea de kilograme în afară de creșterea sănătății inimii, informează Ritika Samaddar, șeful regional de dietetică, Max Healthcare – Delhi.

Conform unui studiu publicat în International Journal of Obesity, dieta cu migdale conținea 39% grăsimi totale, inclusiv 25% din grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă, în timp ce dieta fără migdale conținea 18% grăsimi totale, 5% din grăsimi mononesaturate.

Samaddar a declarat că, în ceea ce privește pierderea în greutate, aceste alimente ajută în două moduri.

„Orice aliment de slabit ar trebui să îţi ofere multă saţietate pe care ţi-o pot oferi migdalele.

De asemenea, alimentele ar trebui să aibă un conținut ridicat de proteine, deoarece acestea nu numai că inițiază pierderea în greutate, ci și măresc metabolismul.

Migdalele fiind o sursă bună de proteine ​​și fibre funcționează în ambele cazuri”, afirmă nutriționistul.

Mai mult, migdalele reduc și colesterolul rău din corpul nostru, ceea ce este un beneficiu enorm pentru sănătate.

Într-un studiu, cercetătorii au elucidat că a consuma mână de migdale, reduce lipidele cu densitate scăzută (LDL) sau colesterolul rău cu 4,4%.

Potrivit lui Smaddar, 28-30 g sau 22-23 de migdale trebuie consumate zilnic pentru a se simţi beneficiile.

Momentul perfect pentru a mânca migdale

Deși s-ar putea să fiți tentat să luați niște fursecuri sau mai ştiu eu ce atunci când vă este foame între mese, înlocuirea gustărilor nenutritive cu migdale este o idee grozavă. Se pot lua o mână de migdale ca o gustare la mijlocul dimineții și la mijlocul după-amiezii pentru a ține la distanță efectelele foamei și în același timp pentru a oferi un aport nutritiv.

Modalități de a adăuga migdale în dieta ta

Dieteticianul Samaddar prescrie, de asemenea, metode de incorporare a migdalelor în dietă.

A le consuma crude

Cel mai simplu si mai rodnic mod de a avea migdale este sa le ai crude sau prajite. După cum am menționat mai sus, aproximativ 22-23 de migdale îți vor oferi sațietate și vor servi ca alegere perfectă pentru gustare. De asemenea, le puteți înmuia înainte de a mânca, deoarece vă poate ajuta să absorbiți mai mulți nutrienți. Cu toate acestea, Samaddar prescrie să nu le curățați, deoarece se pierde o cantitate imensă de conținut de fibre.

Migdale crude

Migdale crude

Adăugarea lor în terci sub formă de pudră

O altă modalitate de a vă asigura că aveți doza zilnică de migdale este să le pudrați și să o păstrați. Îl puteți adăuga în terci sau în orice alt desert pe care îl savurați. Fiind creativ, te poți gândi la modalități de a adăuga nuci sănătoase la mesele tale.

Terci Migdale
Terci Migdale

Adăugarea lor la smoothie-ul sau shake-ul tău

pentru persoanele conștiente de fitness sau adolescenții tineri care fac exerciții fizice sau merg la sală, consumul de smoothie de migdale poate oferi un pumn nutritiv. Puteți adăuga una sau două linguri de migdale la smoothie-ul preferat de fructe pentru a obține acele proteine ​​suplimentare, micronutrienți și multe fibre.

Shake migdale in dieta
Shake migdale

Consumul ca lapte de migdale in dieta

Pentru intoleranţii la lactoză, consumul de lapte de migdale in dieta este o opţiune bună. Este si super usor de facut. Înmuiați migdalele, amestecați-le și bucurați-vă de lapte.

Migdale cu lapte
Migdale cu lapte