DISCRIMINARE Incredibil ! Revoltator ! Suntem in UE ?
Caz dezgustator, grosolan !
Si probam cu documente nu doar cu vorbe
Eu am un balcon neinchis facut sub limita legala. Pentru asta am cerut si obtinut acordul scris al vecinului.
Rog gasiti mai jos documentul
Vecinul se muta si vine un nenea cu foooarte multi bani.
Isi construieste un balcon neinchis tot sub limita legala. Vedeti mai jos masuratorile legale.
Mai jos aveti si imaginea cu balcomul.
Nu-mi cere acordul. E o diferenta, nu? Hai sa zicem ca nu.
Cer instantei (Tribunalul Bucuresti a judecat apelul) sa-si inchida si vecinul balconul.
Instanta imi respinge cererea.
Va vine sa credeti ?
Si bogatul nostru vecin cere sa-mi inchid baconul
Instanta ii aproba cererea.
Caz de discriminare oribila.
Oribil, este cuvantul
Revoltator putin zis.
Sa fie oare doar o coincidenta ca vecinul nostru este foarte bogat si eu nu ?
Pot oare sa am o banuiala ca ar putea fi vorba de o justitie corupta ?
Atunci ce sa fie?
Indolenta?
Incompetenta?
O persoană este tratată mai puțin favorabil decât o altă persoană într-o situație comparabilă din oricare dintre motivele menționate la secțiunea 1 AGG.
Exemple sunt, de exemplu, anunțurile de angajare cu limite de vârstă discriminante, concedierea unei femei din cauza sarcinii (sex) sau refuzul de a deveni membru la o sală de sport pe motive de origine etnică.
Discriminarea împotriva unei persoane nu pare să aibă loc pe motivele menționate la secțiunea 1 AGG, ci pe baza unui criteriu aparent neutru.
Inițial, se aplică tuturor în același mod, însă, în ceea ce privește efectul lor, sunt mai discriminatori pentru anumite grupuri decât pentru altele.
În consecință, un anunț de angajare este indirect discriminator dacă necesită limba germană ca limbă maternă pentru munca într-o grădină.
Această ocupație necesită un nivel relativ scăzut de competență lingvistică.
Cu toate acestea, o astfel de cerință îi exclude pe cei care nu au ca limbă maternă germana, de ex. oameni care au venit într-o țară ca imigranți.
Hărțuire:
Dacă demnitatea unei persoane este încălcată, dacă acea persoană este degradată sau ofensată din motivele menționate în secțiunea 1 AGG, aceasta va fi considerată a fi discriminare în temeiul AGG.
O formă specifică de hărțuire este hărțuirea sexuală cauzată de un comportament nedorit de natură sexuală, variind de la aluzii sexuale nepotrivite, holbând (la cineva), comentarii sugestive până la răspândirea de materiale pornografice până la agresiuni sexuale fizice.
Hărțuirea sexuală încalcă demnitatea persoanei afectate.
Nu este relevant dacă încălcarea demnității a fost intenționată.
Un sondaj din 2019 al Agenției Federale Anti-Discriminare a arătat că aproximativ una din unsprezece persoane care lucrează a suferit hărțuire sexuală la locul de muncă în ultimii trei ani.
La 13%, femeile sunt mult mai des afectate decât bărbații la 5%.
Cu toate acestea, interzicerea discriminării prin hărțuire sexuală se aplică atât bărbaților, transgender[1] cât și persoanelor intersexuale.
ca formă foarte frecventă de hărțuire are loc din ce în ce mai mult în mediul de lucru.
Hărțuirea este definită ca acțiuni care încalcă demnitatea unei persoane și care durează o perioadă mai lungă de timp, care au loc într-un mod țintit și într-un mod sistematic și sunt orientate spre o încălcare a drepturilor personalității persoanei agresate.
În cele din urmă, poate exista și victimizare în mediul de lucru dacă o persoană se plânge de discriminare și, prin urmare, este discriminată din nou – de ex. prin transferarea persoanei la un loc de muncă mai rău.
Legea generală privind egalitatea de tratament protejează persoanele împotriva tratamentului inegal din mai multe motive (secțiunea 4 AGG), chiar dacă discriminarea multiplă nu este definită clar în lege.
Discriminarea multiplă sau discriminarea multidimensională poate apărea dacă diferite motive de discriminare converg și se consolidează reciproc.
Un exemplu al acestei forme aditive de discriminare ar fi dacă o femeie cu dizabilități a aplicat pentru un nou loc de muncă și, în primul rând, dacă ar avea șanse structurale mai mici de acces pe piața muncii din cauza dizabilității sale și, în al doilea rând, dacă ea ca femeie. a fost supusa riscului discriminării indirecte de a fi plătit mai puțin decât bărbații (diferența de remunerare între sexe).
În acest context, ambele forme de discriminare pot fi urmărite și analizate separat.
desemnează interacțiunea specifică sau „suprapunerea” diferitelor caracteristici ale discriminării.
Acestea interacționează și nu mai pot fi separate.
Adesea, discriminarea pe motive care nu este reglementată de AGG se adaugă la discriminarea pe motive acoperite de AGG și interacționează intersecțional.
Astfel, statutul social, situația de angajare sau statutul familial, printre altele, pot crește intersecțional discriminarea, de ex. dacă o familie de refugiați cu mulți copii care primește plăți de transfer este discriminată atunci când își caută un apartament.
Un alt exemplu ar fi controalele de admitere rasiste în cluburi.
Aici sunt preocupați în primul rând bărbații tineri care sunt percepuți ca migranți.
Întrucât vârsta fragedă, sexul masculin și originea etnică a persoanelor în cauză coincid aici, acestea sunt respinse la intrarea în club.
Autocar Karpaten Turism Abia ce m-am intors dintr-o excursie in Portugalia organizata de Karpaten Turism.…
Pe data de 10 Septembrie 2024 în jurul orei 16:30 am trecut prin punctul de…
review eMAG La prima Vedere, de ce nu aş avea încredere într-un review eMAG? Peste…
acneea hormonală Acneea hormonală este o afecțiune inflamatorie a pielii determinată de schimbarea hormonilor. Se…
Tratamentul leziunilor Pentru tratamentul leziunilor în primă instanţă folosim metoda OGBA, care reprezintă repaus, gheață,…
crampele musculare Spasmele şi crampele musculare apar atunci când un mușchi se contractă spontan. Motivul…