Fără categorie

Acidul hialuronic pentru păr

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient cosmetic popular, dar susține el și sănătatea părului?

Acidul hialuronic este o substanță binecunoscută în industria cosmetică. Este un aditiv popular pentru produsele de îngrijire a pielii datorită proprietăților sale umectante, care permit pielii să rețină umiditatea. Acest lucru a determinat companiile să adauge acid hialuronic și produselor pentru păr.

Acest articol va discuta despre eficacitatea folosirii acidului hialuronic în păr pentru umiditate și căderea părului. De asemenea, va acoperi produse alternative de utilizat pentru căderea părului.

Motive pentru a folosi acidul hialuronic în păr

Acidul hialuronic este o substanță care reține apa. Se poate lega de peste o mie de ori greutatea sa în apă. Atunci când este utilizat în produsele de îngrijire a pielii, acidul hialuronic poate crește umiditatea pielii. Succesul său în hidratarea pielii i-a determinat pe oameni să-l folosească şi pentru păr.

Aflați mai multe despre potențialele beneficii ale acidului hialuronic pentru păr și despre cercetările în acest sens.

Cresterea parului

Unul dintre motivele pentru care cineva ar putea încerca acidul hialuronic pe părul său este îmbunătățirea creșterii părului.

Un studio din 2021 a constatat că acidul hialuronic ar putea proteja celulele papilelor dermice (celule care susțin și promovează noii foliculi de păr și menținerea creșterii părului) și ar putea crește secreția proteinei care stimulează formarea vaselor de sânge.

Deși aceste constatări sunt pozitive, sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține acidul hialuronic ca produs eficient pentru îmbunătățirea creșterii părului.

Uscăciune și slăbiciune

Acidul hialuronic poate fi un hidratant eficient folosit în păr pentru a reduce uscarea și lipsa de culoare.

Un alt studio, din 2014 a constatat că suplimentele de acid hialuronic au crescut semnificativ elasticitatea și strălucirea părului participanților la acest studiu. Matitatea a scăzut cu 48%, iar severitatea uscăciunii a scăzut cu 47% pe o perioadă de opt săptămâni.

Deși acest studiu a avut rezultate pozitive, sunt necesare mai multe cercetări pentru a demonstra eficacitatea acidului hialuronic asupra părului uscat și tern.

Cum se aplică acidul hialuronic pe păr

Nu există reguli definite cu privire la modul de aplicare a acidului hialuronic pe păr.

Căutați produse de îngrijire a părului care conțin acid hialuronic, inclusiv seruri, șampoane sau balsamuri. Urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului pentru a hidrata părul. Aceasta poate însemna spălarea substanţei după utilizare sau păstrarea acesteia pe păr.

Cine ar trebui să folosească acid hialuronic pe păr?

Acidul hialuronic este în general o substanță bine tolerată. Cu toate acestea, prima dată când îl folosiți pe păr, aplicați o cantitate mică și testați-l pe piele pentru a vă asigura că nu provoacă iritații sau reacție.

Unii oameni pot lua un supliment oral de acid hialuronic pentru a-și îmbunătăți aspectul părului și al pielii. Acest lucru trebuie făcut cu prudență și discutat în prealabil cu un medic. Un studiu din 2015 a explorat modul în care acidul hialuronic oral poate promova creșterea celulelor canceroase.

Alternative de acid hialuronic pentru căderea părului

Există mai multe alternative la acidul hialuronic pentru a trata căderea părului. Două medicamente comune sunt Rogaine (minoxidil) și Propecia (finasterid).

Minoxidilul topic este disponibil fără prescripție medical. Este mai bine pentru a trata căderea timpurie a părului, dar nu va ajuta pe cineva să regenereze un întreg scalp. Finasterida este un medicament pe bază de prescripție orală utilizat pentru căderea părului la bărbaţi.

Alte alternative pentru tratarea căderii părului includ:

Lasere: capacele sau pieptenii cu laser la domiciliu sunt un tratament mai nou cu unele rezultate promițătoare. Tratamentele cu laser pot îmbunătăți grosimea și plinătatea părului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a evalua efectele pe termen lung.

Microneedling: Această metodă poate ajuta la stimularea creșterii părului și este utilizată în mod obișnuit împreună cu minoxidil. Un dispozitiv cu zeci de ace minuscule sterilizate este rulat pe piele în zona în care se dorește creșterea părului, de preferat înainte de aplicarea unui tratament precum minoxidilul.

Injecții cu corticosteroizi: un dermatolog poate injecta medicamente cu steroizi în scalp pentru a ajuta în cazurile de cădere inflamatorie a părului cauzată de afecțiuni precum alopecia areata sau lichen planopilar.

Rezumat

Acidul hialuronic este un produs cosmetic popular folosit pentru a ajuta pielea să rețină umiditatea. Acum este adăugat la produsele pentru păr ca hidratant și pentru a susține creșterea părului. Unele studii susțin aceste utilizări, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține utilizarea și eficacitatea acestora.

Prima dată când utilizați produse de păr cu acid hialuronic, testați mai întâi o zonă mică pentru a vă asigura că nu există nicio reacție.

Hobart15

Recent Posts

steroizii si efectele lor

steroizii si efectele lor Corticosteroizii (medicamente steroizi) sunt adesea necesari și uneori sunt chiar tratamente…

o săptămână ago

Postul intermitent este potrivit pentru tine?

Postul intermitent Postul intermitent (IF – intermittent fasting) este unul dintre cele mai populare modele…

o lună ago

Baia cu gheaţă – beneficii şi riscuri

Baia cu gheaţă De secole, oamenii au folosit baia cu gheață pentru terapie, beneficii pentru…

o lună ago

Artrita inflamatorie

Artrita inflamatorie Artrita inflamatorie se referă la orice tip de artrită în care sistemul imunitar…

3 luni ago

Declarația de la Helsinki

Cum a aparut Declarația de la Helsinki, ca o confirmare ca cercetarea medicală la om…

3 luni ago

Când să iau proteine pentru masa musculară

Recomandări cheie Proteinele pentru masa musculară si „Fereastra anabolizantă” se referă la 30-60 de minute…

4 luni ago