Postul intermitent
Postul intermitent (IF – intermittent fasting) este unul dintre cele mai populare modele de alimentație în rândul americanilor care urmează o dietă sau un model alimentar.
IF nu limitează ceea ce poți mânca, doar când poți mânca.
Unele studii au arătat că IF poate ajuta la gestionarea greutății, la reducerea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului, dar dovezile beneficiilor pe termen lung sunt limitate.
Postul intermitent (IF) rămâne unul dintre cele mai populare modele de alimentație în rândul americanilor care urmează un plan de dietă, chiar dacă beneficiile sale pe termen lung sunt încă necunoscute.
Este o metodă de restricție a caloriilor bazată pe timp. Spre deosebire de alte modele de alimentație, IF se bazează pe momentul în care mănânci, nu pe ceea ce mănânci.
Acest model de alimentație a devenit mai popular, deoarece multe celebrități și influenceri îl susţin, a declarat Caroline Susie, RDN, LD, dietetician calificat și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.
„Conform informaţiile de pe internet, poate rezolva totul, nu?” spuse Susie.
Cercetarea asupra FI este mixtă. Un nou studiu a arătat că mâncatul limitat în timp poate ajuta persoanele cu obezitate să piardă în greutate, în timp ce un alt studiu a constatat că postul intermitent nu a avut un impact semnificativ asupra pierderii în greutate.
Cele mai multe dintre celelalte studii existente care susțin acest tip de alimentație au fost efectuate pe animale, în timp ce puținele studii care au implicat oameni au fost scurte și includ adesea o dimensiune mică a eșantionului.
„Este necesar să fim atenți”, a spus Susie. „Cercetarea este doar destul de limitată.”
Deși cercetările privind IF sunt mixte, unii oameni încă urmează un program pentru a-și susține obiectivele de scădere în greutate sau pentru a-și menține nivelul de fitness.
Există trei programe principale IF:
Post în zile alternative: Rotiți între zilele de mâncare și zilele de post. În zilele de post, nu aveți voie să consumați nimic în afară de apă, cafea neagră sau ceai neîndulcit. În zilele fără post, puteți mânca orice doriți.
Post modificat: Există diferite abordări în acest sens, cum ar fi postul de două zile pe săptămână (numit post normal)
și mâncatul normal pentru celelalte cinci zile, limitarea caloriilor la un anumit procent din aportul normal în zilele de post
sau restricționarea calorii la un anumit număr (de exemplu, 500 de calorii) în zilele de post.
Post limitat în timp: aceasta înseamnă post pentru un număr stabilit de ore, care poate varia de la opt până la 12 ore pe zi. Mulți oameni încearcă să includă timpul de somn în postul lor pentru a face acest lucru mai ușor de gestionat.
Abilitatea de a individualiza acest model alimentar poate fi unul dintre motivele pentru care este atât de popular în comparație cu alte planuri de dietă restrictive.
Carianne Hixson, un coordonator administrativ cu sediul în Montclair, New Jersey, a început să încerce postul intermitent în 2019. Acum urmează un program de post cu restricții de timp, în care „fereastra de mâncare” este între 11 a.m. și 7 p.m.
„Mi-am ales fereastra de a mânca în funcție de programul meu de muncă și de relația mea cu mine”, a spus Hixson pentru Verywell.
Justin Kilgore, PT, DPT, un fizioterapeut din Fort Collins, Colorado, a urmat un program limitat de timp în ultimii șase ani.
El a spus că acest tip de alimentație are sens cu programul său de lucru și „tendințele naturale de alimentație”,
dar călătoriile pot face dificilă respectarea programului.
„Am trăit momente în care mi-am ratat fereastra de mâncare”, a spus Kilgore. „În acele momente, fie îmi voi întrerupe postul pentru ziua respectivă, fie voi trece la postul de 24 de ore, apoi voi reveni la normal a doua zi.”
Pentru majoritatea adulților sănătoși, alimentația cu restricții de timp este sigură.
IF poate ajuta oamenii să „devină mai conștienți de un model de alimentație sănătoasă”, dar trebuie să fie precauți
cu privire la modul în care îl practică, a spus Sharon Smalling, MPH, RD, LD, un specialist în dietetică clinică
la Spitalul Memorial Hermann din Texas.
Deși IF nu restricționează alegerile alimentare, este totuși important să luați în considerare calitatea generală a dietei.
„Dacă nu îți schimbi alegerile alimentare, chiar nu va face nicio diferență”, a spus Smalling.
Persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul, ar trebui să ia în considerare să vorbească cu un medic
de încredere înainte de a încerca IF, a adăugat ea.
Pentru persoanele care folosesc insulină, postul poate duce la hipoglicemie, o afecțiune care apare atunci când
nivelul zahărului din sânge scade prea mult.
Potrivit Susie, IF nu este recomandat copiilor sau persoanelor care sunt însărcinate sau care alăptează.
Unii experți sunt, de asemenea, precauți în privința programelor de post cu zile alternative și modificate, deoarece
aceste planuri ar putea duce la scăderea concentrației, niveluri scăzute de energie sau dureri în corp cauzate de foame.
Deocamdată, a spus Smalling, trebuie făcute mult mai multe cercetări pe termen lung pentru a confirma beneficiile
acestui tip de alimentație.
Dacă aveți antecedente de alimentație dezordonată, IF poate să nu fie planul de alimentație potrivit pentru dvs. Discutați cu un medic pentru a vă evalua istoricul de sănătate înainte de a intra într-un program intermittent fasting.
Autocar Karpaten Turism Abia ce m-am intors dintr-o excursie in Portugalia organizata de Karpaten Turism.…
Pe data de 10 Septembrie 2024 în jurul orei 16:30 am trecut prin punctul de…
review eMAG La prima Vedere, de ce nu aş avea încredere într-un review eMAG? Peste…
acneea hormonală Acneea hormonală este o afecțiune inflamatorie a pielii determinată de schimbarea hormonilor. Se…
Tratamentul leziunilor Pentru tratamentul leziunilor în primă instanţă folosim metoda OGBA, care reprezintă repaus, gheață,…
crampele musculare Spasmele şi crampele musculare apar atunci când un mușchi se contractă spontan. Motivul…